FAKTA – BERGEN FJELLMARATON

Bergen fjellmaraton arrangers for femte gang torsdag 6. juni 2019 og er en halvmaraton over Vidden med start på Montana og mål på Skansemyren.

Løpet går på kveldstid – turklassen starter i to puljer med start kl 17:30 og 18:30, mens konkurranseklassen har fellesstart 20:00. Dermed håper vi at de fleste deltakerne komme i mål i løpet av en relativt kort periode – og blir været slik vi håper får alle nyte solnedgangen på vei ned mot mål.

Halvmaraton – 21,1 km.

Detaljer om løypen finner du her.

Løypen vil bli merket med en kombinasjon av skilt, vimpler og merkebånd. Det er obligatorisk å følge den merkete løypen – både ut fra sikkerhetsmessige hensyn og for å sikre en rettferdig konkurranse. Deltakere som ikke følger den merkete løypen kan bli ilagt tilleggstid, eller i grove tilfeller blir diskvalifisert.

Løypen er tilgjengelig for nedlasting på applikasjonen ut.no (http://ut.no/tur/bergen-fjellmaraton) her er den også tilgjengelig for mobil. Det samme er den på applikasjonen lommekjent ( http://www.lommekjent.no/turer/949649). 

 • Starttid

  Turklasse (fritt valg mellom oppgitte starttider):

  17:30 – for deg som vil tidlig hjem, eller bare vil nyte turen, vanlig gange 5-6 timer

  18:30 – For deg som går raskt eller løper en del, men ikke føler for å stille med de aller raskeste 

  Konkurranseklasse

  20:00

  Alle må ha passert Rundemanen innen 22:30 uavhengig av hvilken klasse de starter i. Mål stenger klokken 23:30.

 • Bagasjetransport

  Vi tilbyr bagasjetransport fra start til mål. NB! Kun en liten sekk per deltaker. Sekken må merkes med navn og/eller startnummer. Deltakeren er selv ansvarlig for merking.

  Ikke legg verdisaker i bagasjen som transporteres til mål – arrangøren kan ikke ta ansvar utover å transportere det og gjøre det tilgjengelig i målområdet.

 • Påmelding

  NB! Bergen Fjellmaraton 2019 er utsolgt!

    • Voksen: 400 kr + 40 kr lisens til friidrettsforbundet + 20 kr adm.gebyr
    • Barn (inntil 16 år): 200 kr + 30 kr lisens til friidrettsforbundet + 20 kr adm.gebyr

  Deltakere med helårslisens trenger ikke å løse lisens for dette enkeltarrangementet. Det er mulig å selge starnummeret til andre fram til og med 3. juni 2018. De som skal selge startnummeret må gå inn her: HER og lage en transferkode. Denne koden kan du gi/selge til en annen som bruker den for å melde seg på (kjøpt/overtatt plass på påmeldingssiden).

  NB! Det er ikke mulig å bytte klasse etter at du er påmeldt. Dvs. endre fra konkurranse til turklasse, eller fra turklasse til konkurranseklasse.

 • Sikkerhet

  Siden deler av løypen går i høyfjellsterreng vil det være krav om at alle deltakere har med sekk med drikke, vind-/vanntett jakke og ellers den ekstra bekledning som værforholdene krever. For å kunne melde fra om eventuelle hendelser underveis krever vi at deltakere også har med mobiltelefon i en vanntett pose.

  Dersom værforholdene blir dårlige, vil løpet gjennomføres i en alternativ løype. Denne er noe forkortet, men start og mål vil være identisk. Deltakere vil bli orientert på E-post og i startområdet dersom alternativ løype blir aktuell. Vi gjør oppmerksom på at den endelige beslutningen kan komme tett opp mot starttidspunktet, og ber om forståelse for dette.

  Helsepersonell vil være utstasjonert ved Borgaskaret, på Vikinghytten og i mål. I tillegg vil det være  vakter på flere punkter langs løypen på strekningen fra Rundemanen til Fløyen, mange av disse vil ha tilgjengelig førstehjelpsutstyr. Etter siste start vil en gruppe fra arrangøren gå gjennom løypen.

  Det vil være bemanning på drikkestasjonen ved Vikinghytten, halvveis i løypen. Her vil det også registreres mellomtider slik at arrangør har oversikt over hvem som har passert.

 • Parkering

  Det er vanskelige parkeringsforhold ved Montana og Skansemyren, så vi oppfordrer deltakere til å benytte offentlig transport for å komme seg til startområdet. Deltakere som blir kjørt til Montana må ikke kjøre helt opp til startområdet, men slippes av i Sollien (der bussen går).

 • Offentlig transport

  Buss nr. 12 (Lægdene-Montana) har nærmeste holdeplass (Montana) til startområdet.

 • Drikkestasjon

  På drikkestasjonen vil det være Squeezy sportsdrikk, vann og sjokolade.