En ny epoke..

I august 2016 begynte en ny epoke for volleyball i Bergen. Den tradisjonsrike volleyballklubben Nyborg VBK ble lagt ned og ble en del av Viking TIF. Både Nyborg VBK og Viking TIF var positive til sammenslåingen og gledet seg til en ny hverdag. En ny epoke..

Sesongen for volleyballavdelingen så langt har vært veldig innholdsrik. Vi startet sesongen med 115 aktive utøvere fordelt på følgende nivåer:

Herrer elite, Damer elite, Herrer div.1, Damer div.2, Herrer div.2, Damer div.3, Herrer div.3, Gutter u19, Jenter u19, Gutter u17, Jenter u17, Gutter u15, Jenter u15 og Gutter u13.

Herrer elite har hatt mest aktivitet så langt i sesongen. Sesongen startet med deltakelse i turneringer i Stavanger (Vestcup) og Bergen (Åpningsturneringen), hvor det ble seien i begge turneringene. Videre har herrene fått en god start i serien ved å slå sterke NTNUI og Randaberg. De vant puljen i nordisk mesterskap og er dermed kvalifisert til finalerunden i Sverige i januar. Europacupen (Challenge Cup) er godt i gang, og når tredje runde skal spilles, står herrene med to seire allerede, mot skotske City og Edinburgh. NM-finaleplassen er sikret etter seier i kvartfinalen i november og seier i semifinalen mot Førde i desember. Laget består av en spennende og variert stall med 18 dyktige spillere, hvor hele 10 av spillerne har landslagserfaring. Dette gir mye god rutine, samtidig som Troppen utfylles av unge og lovende spillere som kommer til å bære tradisjonen videre i fremtiden.

Damer elite deltok også i Vestcup i Stavanger og tok andreplass i turneringen. Senere deltok de i nordisk mesterskap for første gang i år og gjorde en god figur der. Den unge troppen kan bygge videre på erfaringen fra internasjonalt spill. Kvartfinalen i NM ble klar seier mot OSI fra Oslo og i semifinalen møter de fjorårets finalist Oslo Volley. Treneren Eivind Pettersen er overbevist at damene kommer til å ha en sterk vinter- og vårsesong som vil gi dem gode muligheter i sluttspillet i april 2017. Begge elitelagene har nytt godt av rammene og treningsopplegget i Viking TIF. De har fått veldig godt utbytte av kompetansen og strukturen i foreningen.

Fremtiden ser lys ut for elitelagene våre i Viking. Herrene i førstedivisjonen har også hatt en god start i sesongen. De vant den første nasjonale rankingturnering i Bergen i november. Laget er en god blanding av spillere med rutine og unge og lovende spillere som vil forsterke fremtiden for elitelaget. Damene i andredivisjon kjemper også i toppen av deres avdeling. I fjor tapte de bare en kamp og håper på minst like gode resultater i år.

Trenerteamet rundt laget består av landslagslibero Yngve Sundfjord og tidligere elitespiller Thomas Flaa, en dyktig kombinasjon som virkelig reflekterer suksessen i fjor! Ellers gror det godt i junioravdelingen vår. Så langt leder vi serien i Hordaland i klassene for gutter u17 og u15.

Hele 5 gutter fra Viking ble tatt ut til juniorlandslagssamlingen i oktober 2016 og 3 representerte Norge i samme måned. Til vår store glede har vi også satt i gang en ny og spennende gruppe for gutter u13. Jenter u17 har allerede fått en toppto plassering i Hordaland og generelt på jentesiden ser vi et stort potensial. Jenter u15 er den treningsgruppen som har vokst mest siden vi begynte i august. Vi gleder oss til fortsettelsen i Viking. Vi har en god balanse mellom toppidrett og vinnerkultur blant seniorene, komplementert av god bredde og potensial for fremtiden blant juniorene våre.

Vi er glad for å være med i Viking sin nye epoke med volleyball.

Les hele Viking Bladet via leken her