TIF Viking ble stiftet 17.mai 1892 og startet med et beskjedent medlemstall på 12. Helt fra starten har et godt miljø vært et fremtredende element i Vikings virksomhet.

I 1934 ble grunnsteinen til Vikinghallen lagt ned og hallen stod ferdig i 1935. Under andre verdenskrig ble Vikinghallen okkupert av tyskere og først i 1946 fikk foreningen hallen tilbake. Til tross for varierende økonomi i etterkrigstiden, har hallen takket være en enorm dugnadsånd bestått og blitt godt vedlikeholdt. Viking har også to hytter med lang tradisjon, på Vareggen og Mjølfjell. Les mer om deres historie her.

I 2002 ble Vikinghallen bygget om til også å inneholde treningssenter, i løpet av de siste årene har vi også fått fysioterapiavdeling, crossfitsenter og et bredt arrangementsarbeid. I dag rommer foreningen medlemmer som spenner fra toåringer på idrettsskole, via spinningglade treningssentermedlemmer til åttiåringer på mosjonspartiene våre. I 2011 gikk Bergen City Marathon, som  nå er vårt største arrangement, av stabelen.

Mer historie kan du lese i boken Viking – en idrettsforening på historisk grunn,  som du kan spørre etter i resepsjonen i Vikinghallen.

Hold over bildet for å lese bildeteksten.

Gunnar Knudsen med stafettseier i langrenn i 1968, avbildet sammen med Harald Morner og nåværende styrelender i TIF Viking Kjell Lund.

OL deltakere i 1972, kappgang, Kjell Lund og Jan Rolstad.

Norskemestere i Gangcupen 1955.