BARNE- OG UNGDOMSSATSINGEN

—Formål:
Foreningen skal gjennom aktiviteter i avdelingene, Ung Viking og Fritidsbasen legge til rette for at barn og unge skal kunne trives, utvikle selvstendighet, ha positive opplevelser med fysisk aktivitet,  samt gi mulighet til å utvikle ferdigheter i våre idretter som kan gjøre de i stand til å prestere på et høyt nivå senere.

Foreningen skal se til at avdelingene har best mulige betingelser for å drive en aktiv rekruttering og kunne gi et best mulig tilbud til  barn og unge.

Foreningen skal ta samfunnsansvar og legge til rette for å engasjere barn og unge som ikke føler seg naturlig hjemme i den ordinære konkurranseidretten.

Foreningen skal være fremtidsrettet og fange opp nye trender og til en hver tid tilby aktiviteter som fenger barn og ungdom.

MÅLSETTING BARN OG UNGE I AVDELINGENE:

Ski:

—Gi barn og unge en innføring i langrenn og skiskyting og lære de å bli glade i vintersport

—Resultat:  Einar Moxnes :16 plass NM U-23. NM senior sprint nr 26. Anniken Ravnå nr 15 i hovedlandsrennet u 15. Flere sterke resultater i NM og norgescup. Stabil gruppe med barn og unge som deltar på trening og renn.

Friidrett:

Tilby et mangfold i treningen som gir barna mulighet til å finne sin friidrett.

—Resultat/justering: Enkelte treninger har det vært mer enn 50 utøvere. Hatt deltakere i UM og 18 år gamle Sondre Øvre-Helland har løpt maraton på 2.39.00 i Oslo.   Økt rekruttering og oppslutning på trening og konkurranser.

Orientering:

—Gi barna en innføring i å bruke kart og kompass og gjøre de klare til å lære konkurranseorientering

—Resultat/justering: Flere barn og unge deltar på O-løp enn på mange år. Sondre Damm hevder seg nasjonalt i junior-klassen.

Taekwondo:

—Lære barn selvforsvar, disiplin og respekt for andre, samt gi de en innføring i konkurranseidretten TKD

—Resultat/justering: Økt rekruttering og gruppen er i dag over 40 utøvere. Karoline Gjelsvik vant NM junior i tillegg til flere medaljer i internasjonale stevner. Victor F. Maiceanu nr 2. i NM ungdom og Victoria C. Haugen bronse i NM ungdom.

Beach volleyball:

—Gi unge mulighet til å spille beachvolleyball i sitt nærmiljø

—Resultat/justering: Har i 2013 ikke klart å følge opp målsetningen om økt rekruttering. Birthe og Tilde Morken nr. 1 KM og nr 3. NM U19. Solveig og Malene H. Morken sølv NM U-23 og nr 7 i NM senior.

Håndball:

—Gi barn muligheten til å drive med ballidrett, gi de følelsen av å være med på et lag og lære å ta hensyn til andre

—Resultat/justering: Har i dag påmeldt 5 lag påmeldte lag for barn i seriesystemet. Damer 1. div topp 4 i 1. div. Herrelaget nr 9 i 1. div.

Turn:

—Gi barn muligheten til å lære motorikk, koordinasjon og balanse, og vise gjennom konkurranse sitt nivå

—Resultat/justering: Driver et godt tilbud til barn og unge. Har i dag ingen konkurranseaktivitet i klubben. Venteliste på barn som ønsker å begynne med turn.