Full rulle med SFO

Hver tirsdag og torsdag øker støynivået i Vikinghallen betraktelig. Barnslige skrål, latter og barn som raser opp og ned trappene for å rekke det neste på agendaen. Høstens SFO er godt i gang og rundt 16 barn er i full aktivitet fordelt på håndball- og idretts- SFO.

Når det er lunch kl 13.30 sitter alle rundt samme bord og spiser. “Hvor er saften, kan noen sende meg osten!” Energinivået øker i takt med matinntaket.

Jeg tok en prat med Martin Blandebjerg Schmidt, trener for Vikings damelag, 1 divisjon, som er en av instruktørene på håndball-SFO. “Vi har det kjekt. Målet med all trening i ung alder er at det skal generere latter og engasjement. Vi forsøker å gi dem en innføring i individuell teknikk, der vi bruker den erfaring og kompetanse som vi besitter. Og det viktigste, det skal være gøy.”

Klokken 14-15 er det hovedaktivitet, dvs håndball eller generell idrett. Barna lærer alt fra kaste- teknikk til ballbehandling. Tar man en titt inn i idrettshallen er det fullt liv! Etter økten er det tid for basistrening og grunnleggende motoriske øvelser. Målet med dette er å styrke kjernemusklatur, koordinasjon og læringen om skadeforebyggende virkning. Dette er en utfordrende treningsform, men tilbakemeldingene er at barna takler dette glimrende, og utfordrer seg selv mer og mer.

Deretter er det en mulighet for en halvtimes frilek i idrettshallen, om det er å hoppe på trampoline eller kaste ball. Dagen avsluttes med leksehjelp, der barna får hjelp av Eirik Nydegger, lærer ved Gimle ungdomsskole.

Roger Gjelsvik, daglig leder i TIF Viking forteller dette om SFO tilbudet:

“Vi mener at vi innehar kompetanse som barn og unge bør dra nytte av. Vi forsøker å skape en positiv atmosfære der hovedingrediensene skal være lek, gøy og aktivitet. Dette er et godt tilbud med høy kvalitet. Våre instruktører har høy kompetanse innenfor ulike idretter. Det er en blanding mellom generell innføring i idrett og basistrening, samt spisset spesifikt mot idretten dersom de er på håndball SFO. Dette er en god mulighet for barn til å være i aktivitet, samt utvikle motoriske og fysiske ferdigheter gjennom allsidig aktivitet.”

 

Våre instruktører:

 

Martin Schmidt:

Martin er hovedtrener for vårt håndballag i 1 divisjon. Han utdannet seg på Viborg HK`s trener akademi. I Viborg jobbet han på Akademiet som daglig leder, med ansvar for de yngste spillerne på A-laget. Han bidro også i analysearbeidet for damelaget. I Viking har Martin trent herrelaget i 2 år og er nå i gang med sin 2 sesong med damelaget.

Scott Olsen:

Scott kommer opprinnelig fra Edmonton, Canada. Han vokste opp med typiske nord amerikanske idretter som baseball, ishockey, basketball og volleyball. Etter hvert ble volleyball idretten han valgste og satse på. Han studerte på University og Alberta i Canada med hovedvekt i idrett og pedagogikk. Han spilte volleyball i Canada, var trener i både Canada og Australia før han flyttet til Norge i 1998. Han startet juniorsatsing for gutter i Nyborg Volleyballklubb i 1999. I hans tid som trener i Nyborg VBK har de vunnet 5 norgesmesterskap for aldersbestemte klasser, blitt seriemester 9 ganger med seniorlaget og blitt cupmester og nordisk mester flere ganger. Har vært trener for Norges herrelandslag siden januar 2012.

Tiril Folkestadås:

Tiril spiller håndball på vårt 1 divisjonslag. Hun gikk håndball- linjen på Drammen vgd og har spilt håndball i 8 år.

Mer informasjon om Idretts-SFO og påmelding finner du HER.