Våre Behandlingstilbud

Fysioterapi er forankret i praktisk og teoretisk kunnskap. Anerkjent naturvitenskapelig og samfunnsvitenskapelig kunnskap utgjør det teoretiske grunnlaget for behandlingen.

Hos TIF Viking Fysioterapi kan du bestille fysikalsk undersøkelse som legger grunnlaget for videre behandling og trening. Undersøkelsen er et viktig verktøy for fysioterapeuten og forteller noe om omfang og årsak til et problem.

Holdning, bevegelighet, stabilitet, styrke og mykhetsgrad i muskulaturen er noen av de tingene som blir undersøkt. I tillegg er samtalen sentral, da pasienten ofte selv sitter inne med viktig informasjon og mange svar.

Etter undersøkelsen blir videre tiltak planlagt sammen med pasienten. I Vikinghallen vektlegges aktive behandlingsformer, som for eksempel øvelser, slyngetrening og generell aktivitet. Det betyr ikke at det ikke også tas i bruk andre tiltak.

Vi tilbyr IMS nålebehandling, kinesiotape, massasje, aktiv tøyning og andre fysioterapiteknikker. Målet er å hjelpe pasienten å oppnå varig bedring og da må oftest en endring i hverdag og aktivitetsnivå til. Fysioterapeutene kan bidra med bevissgjøring og konkrete tiltak.

Fysioterapeutene i Viking jobber privat uten driftstilskudd. Se priser her.

Vi tilbyr:

Slyngeterapi

Slynger har vært brukt av fysioterapeuter i mange år, både i behandling og trening. Å trene i tau er først og fremst ustabilt. Dette gjør at kroppen må aktivere stabiliserende muskulatur samtidig som du gjør styrkeøvelser. Slik blir øvelsene mer funksjonell da samspillet mellom de indre og ytre musklene også trenes. Større utbytte på kortere tid er bare en av fordelene du får ved å trene i slynge. 20 minutter tre ganger i uken kan være nok til å holde en vond rygg i sjakk. God kvalitet er imidlertid avgjørende for å få et godt utbytte av treningen. Det er viktig å ha god veiledning i starten, fra fysioterapeut eller sertifisert trener. TIF Viking Fysioterapi tilbyr slyngetrening både individuelt og i grupper.

IMS nålebehandling

TIF Viking tilbyr IMS – triggerpunktbehandling med nåler. Triggerpunkter er lokale spenningspunkter, eller ”muskelknuter” i muskulaturen. Disse kan komme av at muskelen har for liten sirkulasjon etter langvarig spenning/overbelastning (f.eks ved stillesittende arbeid eller langvarig som ved oppussing). IMS eller intramuskulær stimulering er en effektiv metode for å løse opp i slike punkter. Vi bruker nåler som vi stikker i spenningspunktene. Dette er ikke akupunktur men en vestlig medisinsk nålebehandling av triggerpunktene. Massasje vil påvirke de mer overflatiske lagene av musklene og vevet, og med IMS kan man nå ned til de dypere triggerpunktene.

Vi benytter sterile engangs akupunkturnåler som føres inn under huden. Her beveger fysioterapeuten nålen inn og ut av muskelen og leter frem spenningspunkter i muskelen. Denne teknikken kalles dry needling. Når punktene treffes, kjenner man ofte et lite hopp i muskulaturen, en såkalt lokal twich respons. Dette løser ut litt av spenningen i punktet og øker sirkulasjonen. Vi kan også kombinere elektroterapi med nåler, altså sette strøm i nålene slik at man får en økt stimulering og dyp massasje.

Såletilpasning

Dine føtter er fundamentale for resten av din kropp. Fotfeilstillinger er ofte årsaken til slitasjeskader for andre ledd/muskler i kroppen.
I dag lever vi i et samfunn hvor vi nesten utelukkende beveger oss på harde underlag. Føttene skal bære hele kroppsvekten og belastes med flere tusen skritt hver eneste dag. På hardt underlag tvinger dette foten inn i feilstillinger som igjen kan skape smerter i ankel/fot, kne, hofte og bekken/korsrygg.

En innleggsåle er ikke nødvendigvis det eneste som skal til for redusere smerte eller bli kvitt plagene. Øvelser, tøyninger og/ eller manuell behandling kan være et nødvendig supplement. Dersom du lurer på om innleggsåler kan være noe for deg, så kan du bestille time hos fysioterapeut Morten Hide. Det vil bli foretatt en funksjonsundersøkelse, ganganalyse, samt en lokal undersøkelse av det aktuelle problemområdet for å kartlegge om såler kan være aktuelt.

Kinesiotape

Du har kanskje sett idrettsutøvere med fargerike striper av tape på kroppen? Kinesiotape er en japansk tapemetode som kan ha god effekt på muskelplager.

Det er flere måter å bruke tapen på. Den vanligste er en muskelteknikk der muskel og hud strekkes og tapen legges løst på huden. Slik oppnår vi konvulsjoner (rynker) i huden og disse vil løfte vevet, redusere trykk og dermed gi muskelen bedre rom og vilkår for å jobbe. I mange tilfeller fører dette til umiddelbart bedret funksjon i muskel og ledd. Kombinert med aktivitet og andre behandlingsmetoder kan tapen gi svært gode resultater. Tapen er elastisk og inneholder kun bomull og en liten andel akryl. Svært få er derfor allergisk.

Massasje
Vi tilbyr også klassisk massasje og idrettsmassasje, 30 minutter og 45 minutter.