Om oss

Det er mange år siden fysioterapi ble en fast del av tilbudet i Vikinghallen. De siste årene har helsetilbudet vårt vokst betraktelig.

TIF Viking Fysioterapi er en privat virksomhet og du trenger derfor ikke henvisning fra lege for å få time hos oss. Vi tar i mot pasienter til individuell behandling, men driver også med rygg/nakkekurs og rehabiliteringstrening. I tillegg har vi egne tilbud til idrettslag og bedrift. 

Som en del av idrettsforeningen er en aktiv tilnærming til behandling viktig for oss. Under mottoet ”vi tar oss tid til deg”, er målet vårt å hjelpe pasienten å oppnå varig bedring – og da må oftest en endring i hverdag og aktivitetsnivå til. Fysioterapeutene kan bidra med bevisstgjøring og konkrete tiltak. Noen ganger gjøres dette individuelt, andre ganger er et av kursene våre aktuelle.

Vi ser også Vikinghallen som et godt sted å begynne for den som vil videre. Mange som har vært gjennom et behandlingsopplegg i helsevesenet og trenger et tilbud videre. Her i Vikinghallen har vi alt under ett tak. Vi kan skreddersy et opplegg for den enkelte, ledet av fysioterapeut.

Mottoet vårt er VI TAR OSS TID TIL DEG. Med det mener vi at vi har en helhetlig tilnærming til behandlingen og fokuserer på personen og ikke bare plager og tiltak. Vi har aldri flere individuelle pasientbehandlinger samtidig – når vi har satt av tid til deg er tiden din. Les tilbakemelding fra våre brukere her

Morten Hide

Morten Hide

Fysioterapeut

Morten Hide er utdannet i Bergen og er fagansvarlig for idrettstilbudet hos TIF Vikings fysioterapi. Han har kurs i dypere bløtvevsmassasje, IMS nålebehandling, klinisk ortopedisk medisin (OMI), kinesiotaping og såletilpasning for fotrelaterte plager. Morten har stor tro på trening i behandling og er en dyktig motivator. Han jobber også som Personlig Trener i Vikinghallen og er fysioterapeut for våre håndballag.

E-post: morten@tifviking.no

Jonas Eide

Jonas Eide

Fysioterapeut

Jonas er utdannet fysioterapeut fra Høgskulen på Vestlandet i Bergen. Han har erfaring fra kommunehelsetjenesten i Bergen kommune og fra spesialisthelsetjenesten på Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering. Jonas er håndballspiller for TIF Viking sitt seniorlag. Han har fra tidligere erfaring som fysisk trener for flere håndballgrupper, både junior- og seniorgrupper. Han har en aktiv bakgrunn og har stor tro på en aktiv tilnærming til fysioterapifaget. Jonas kan tilby oppfølging på dagen. Han jobber også som personlig trener i Vikinghallen.

E-post: jonas@tifviking.no

KONTAKT VÅRE FYSIOTERAPEUTER:

Vi samarbeider med fysioterapeututdanningen ved Høgskolen i Bergen og det vil i perioder være studenter til stede på avdelingen.

I perioden januar til mars har vi fysioterapeutstudent i praksis i Vikinghallen mandager og torsdager. Studenten er halvveis i sin fysioterapiutdanning og vil undersøke og behandle pasienter under veiledning fra fysioterapeutene her.

Pasienter som går hos fysioterapeutstudent betaler samme pris som hos fysioterapeut, men studenten setter av dobbelt med tid til både undersøkelse og behandling. Studenten er hele tiden i dialog med sin veileder i forhold til funn, tiltak og effekt og det er også mulig for pasientene å komme i dialog med veileder.

Vi kan trygt anbefale deg som pasient å bestille undersøkelse hos en fysioterapeutstudent.

Hva er fysioterapi?

Spør vi mannen i gata, er det mange som forbinder fysioterapeuter med massasje og idrett.

Men fysioterapeutens rolle er noe mer kompleks. Vårt kunnskapsgrunnlag kjennetegnes av en forståelse av mennesket gjennom dets livshistorie og livssituasjon, og av at bevegelse og funksjon er grunnleggende for helse. Fysioterapeuter tar utgangspunkt i at mennesket selv har ressurser til forandring, læring og utvikling.

En fysikalsk undersøkelse legger grunnlaget for videre behandling og trening. Undersøkelsen er et viktig verktøy for fysioterapeuten og forteller noe om omfang og årsak til et problem.

Holdning, bevegelighet, stabilitet, styrke og mykhetsgrad i muskulaturen er noen av de tingene som blir undersøkt. I tillegg er samtalen sentral, da pasienten ofte selv sitter inne med viktig informasjon og mange svar. Etter undersøkelsen blir videre tiltak planlagt sammen med pasienten.

Målet vårt er å hjelpe pasienten å oppnå varig bedring og da må oftest en endring i hverdag og aktivitetsnivå til. Fysioterapeutene kan bidra med bevissgjøring og konkrete tiltak.

Fysioterapi «fra A til Å» – et utvalg av hva fysioterapeuten kan hjelpe deg med

Avspenning 
Vi kan hjelpe deg med avspenningsteknikker og metoder, samt stressmestring.

Bekkenplager 
Fysioterapeuten kan mye kroppens tilstand under svangerskap og etter fødsel. Vi kan hjelpe deg med bedret funksjon og smertelette om du har plager i bekkenet, eller til å forebygge plager, samt å komme i gang med aktivitet etter fødsel.

Ergonomi/arbeidsstilling 
Fysioterapeuten kan komme til din arbeidsplass og si noe om hensiktsmessig arbeidsstilling og utstyr.

Forebygging 
Vi fysioterapeuter har god kunnskap om hvordan kroppen mest hensiktsmessig fungerer. Derfor er vi også gode på forebygging. Vårt viktigste redskap er bevegelse og aktivitet – ettersom det er godt dokumentert at fysisk aktivitet har god effekt på en rekke plager og sykdommer.

Fotplager 
Hos TIF Viking Fysioterapi har vi muligheten til å gi deg en fot/ankelanalyse for å vurdere om plager i føtter, knær eller videre oppover, har rot i en feilstilling i foten. Vi kan også tilpasse såler.

Hodepine 
Ofte kommer hodepine fra stram muskulatur i nakke og skulder. Vi kan hjelpe deg å løse opp de stramme områdene og finne årsaken til at muskulaturen spenner seg.

Idrettsskader 
Overtråkk, strekk, lårhøne eller en skikkelig trøkk. Opptrening etter idrettsskader er et av fysioterapeutenes kompetansefelt. Her er viktige stikkord normalisering av funksjon og tilbake til idrett. 

Inkontinens/urinlekkasje 
Det er godt dokumentert at trening av bekkenbunnen har god effekt ved lekkasjeplager. Fysioterapeuten kan vise deg hvordan du trenger riktig. 

Kink i ryggen 
Akutte ryggplager er oftest ufarlige og går over av seg selv ved normal aktivitet. Fysioterapeuten kan hjelpe deg i gang med bevegelse og redusere smerter. Har du tilbakevendende kink, kan vi prøve å avdekke årsaken, og tilrettelegge trening for å normalisere funksjon. 

Komme i gang med trening 
Fysioterapeuten har bred kunnskap om å tilpasse treningen individuelt. Vi hjelper deg å komme i gang.

Musearm 
Å sitte mye foran PC kan gi plager rundt albuen i armen som bruker datamusen. Fysioterapeuten kan hjelpe deg med mer hensiktsmessige arbeidsstillinger, og bli kvitt smertene i armen. 

Nakkeplager og stive skuldre 
Vondt i nakke og skuldre kan ha flere årsaker, og ofte er problemstillingen sammensatt. Fysioterapeuten kan finne ut hva plagene skyldes, behandle stramme muskler, og tilpasse øvelser og trening som fremmer bedre muskelsamspill og funksjon i nakke/skulder. 

Prolaps 
Fysioterapeuten kan blant annet avdekke mulige årsaker til prolapsens utbrudd. Vi kan hjelpe deg å redusere smerte, normalisere funksjon og forebygge tilbakefall ved tilrettelagt trening. 

Sene- og muskelbetennelser 
En betennelse i sene eller muskel trenger ikke bare medikamenter. Fysioterapeuten kan hjelpe deg med tilpasset aktivitet i akuttfasen, og å opprettholde bevegelighet i leddet. Vi kan også avdekke årsaken til at betennelsen oppstod, og bidra til forebygging av tilbakefall.

Tung pust 
Lungefunksjonen kan påvirkes ved hjelp av tilpasset trening og tøyning av stram muskulatur rundt brystkassen. Fysioterapeuter har også kunnskaper innen slimmobiliserende teknikker, avspenning og pusteteknikker. 

Idrettsfysioterapi

Dine utøvere kan trene seg frisk med fysioterapeut. Belastningsskader kan unngås ved å forebygge
– og er skaden skjedd kan fysioterapi hjelpe utøveren raskere tilbake til idretten.

 Vi tilbyr idrettslag skreddersydd avtale med TIF Viking Fysioterapi

• Fysikalsk behandling, massasje, slyngetrening og treningsveiledning

• Ingen ventetid

• Egen kontaktperson

• Faste behandlingstimer

• Faktura

• Rabatterte priser

De fleste idretter har idrettsforsikring innbakt i sine utøverlisenser. Har medlemmene utvidet lisens dekkes fysikalsk behandling mot en mindre egenandel. Har deres utøvere en slik avtale ordner vi med alt papirarbeidet. Kontakt oss for å få vite mer.

Vi kan også tilby treningsavtale hos TIF Viking Helse og Treningssenter

Vi skreddersyr gjerne et opplegg for ditt idrettslag – vi ser frem til å høre fra dere.

Kontakt oss på e-post fysioterapi@tifviking.no eller tlf 55365346 (spør etter Hjørdis)

Vi har avtale med Idrettens Helsesenter og Idrettens Skadetelefon