…og vinnerne er

Lørdag 1. desember ble den tradisjonrike Årsfesten arrangert for våre medlemmer og ansatte. En flott avslutning på et begivenhetsrikt år. Storsalen var stilfullt dekket til 130 gjester. Takk til styre, medlemmer og ansatte for en flott ramme rundt festen. Det ble utdelt priser og hederstegn til følgende utøvere/medlemmer:

 

Jan Rolstad, Æresmedlem

Medlemmet ble innmeldt i i foreningen allerede i 1960. Som voksen har medlemmet bidratt med en enorm innsats administrativ. Han har vært avdelingsleder i 4 år. Vært økonom i avdelingen i mer enn 10 år. Medlem i hyttestyret, viktig bidragsyter på alle være store arrangement som Kvamskogen Rundt, Fredsmarsjen, Jentegangen og ikke minst Bergen City Marathon. Han har også tatt på seg verv på vegne av foreningen; medlem av Forbundsstyret, leder av Kretsstyret og i tillegg er han utdannet som internasjonal dommer.  Han mottok i 1972 sitt forbunds pokal for ekstraordinær idrettsprestasjon. Som en da forstår har medlemmet også en betydelig aktiv karriere bak seg.  Foreningen har hatt stor glede av hans talent. Som skiløper gjorde han seg bemerket på lokalt plan, og som løper herjet han i en 10 årsperiode øverst på resultatlistene i de fleste lengre løp. Men det er som kappganger han har oppnådd de virkelig store resultatene. Han debuterte som gutt i Krohnegårdsmarsjen i 1960 bare 10 år gammel. At han i konkurranse med over 300 andre barn skulle bli nr. 2 var en stor overraskelse. I sine glansdager ble han alltid omtalt som en utøver med slepen teknikk. Mens de fleste på 60- og 70-tallet hadde fokus på lange steg, var han veldig ulik. Rask takt og høy frekvens var modellen som skapte en fart som de fleste andre ikke kunne matche.  Og prestasjonene har vært formidable.

Han har 7 Norske Mesterskap som junior. Innehatt Norsk rekord for junior på 5.000m og 10.000m. Han har 2 individuelle Norgesmetserskap og 16 lagmesterskap i senior-NM. Han har hatt norsk rekord på 20.000m og 35.000m. Han har 29 ganger vært med å ta NM medalje for lag for Viking. Deltatt i flere World Cup for landslaget, deltatt i Europamesterskapet i 1974, og ikke minst oppnådd det beste resultatet for en Viking i de Olympiske Leker da han gikk inn til 11. plass i OL i München i 1972.

Hvis vi legger til at medlemmet og har deltatt og tatt medalje i en rekke VM for veteraner forstå en at det er en ekstraordinært Vikinggutt vi her skal hedre. Faktisk er det slik at når han til neste år stiller opp i konkurranse har han deltatt på stevner hvert eneste år siden starten i 1960. 60 sesonger på rad er det ingen andre i Norges friidrettshistorie som har gjort før han.

På vegne av Turn og idrettsforeningen Viking er det en stor ære å tildele Æresmedlemstegnet og utnevne som Æresmedlem av Viking – JAN ROLSTAD.

 

Roger Gjelsvik, Æresmedlem

Medlemmet har over 40 års medlemskap i TIF Viking, vedkommende ble innmeldt i klubben i midten av 70-årene og viste tidlig friske takter i kappgang og langrenn. I kappgang fikk medlemmet flere medaljer i junioralder, var på landslaget og deltok i landskamper både som junior og senior, samt deltagelse i world cup. Medlemmets sportslige prestasjoner toppes med en sølvmedalje på 50 km. i NM i Moss 1991, bare slått av Erling Andersen, en medalje som det sies kom overraskende både på medlemmet og klubben.

Det viste seg også at medlemmet hadde store evner som trener. Han er utdannet diplomtrener og D-trener i kappgang og har vært klubbtrener og landslagstrener i kappgang. Han har i flere år vært en ressurs som Olympiatoppen har gjort seg nytte av, spesielt i utholdenhetsidretter.

Tilbake til TIF Viking: Gjennom mange år bidro han til at utøvere på dame og herresiden i foreningen vant medaljer i norske og nordiske mesterskap. Vi ble ledene i landet. Han trente også utøvere frem til deltakelse i EM, VM og OL med gode resultater. Hans mangeårige arbeid med Trond Nymark førte til slutt til en verdensmestertittel i Berlin 2009.

Han har også i mange år gjort en formidabel innsats i utvikling og drift av Viking, han be ansatt i 1991, under tvil slik jeg har forstått historien, men det har de grader vist seg at det var et godt valg. Jeg har hatt gleden av å jobbe tett med ham i mange år, spesielt de 9 årene jeg var styreleder i TIF Viking. Da lærte jeg at han har mange gode egenskaper, stor arbeidskapasitet – og sterke meninger om mangt, samt velutviklet kreativitet, urokkelig pågangsmot og et stort, verdifullt nettverk. Alt dette alltid brukt til beste for Viking.

Han ble 50 i år i september i år og da ble tiden inne: På vegne av Turn og idrettsforeningen Viking er det en stor ære og glede å tildele Æresmedlemstegnet og utnevne som Æresmedlem av Viking – Roger Gjelsvik.

 

Einar Moxnes, tildelt Den Gyldne Medalje

Medlemmet ble innmeldt i Viking på begynnelsen av 2000-tallet i skiavdelingen. Han var en aktiv gutt som viste talent i flere idretter. Han blir ofte omtalt som en utøver med en flott teknikk, og har enda ikke tatt ut sitt fulle talent som skiløper. På lokalt plan dominerte han, og var en av de vossingene fryktet. Han viste stor vilje til å gjøre det som var nødvendig for å bli best. Dette førte han etter hvert flytet til trøndelag hvor han de siste årene har bodd for å studere og trene. Som student har han nok vært innom forelesningene, men det er vel liten tvil om at det er skitreningen som er det viktigste. Av resultater har medlemmet hevdet seg godt både i Norges Cup, Skandinavisk Cup og NM. Høydepunktet for Viking var nok da han sammen med Eirik Finne og Sturla Lid gikk inn til en 12. plass i stafett NM i 2016. En prestasjon som ingen bergensk lag har vært i nærheten av før. For han selv er vel kanskje 5. plass i sesongåpningen i Sverige 2017, hvor store deler av verdenseliten deltok, det som står høyest. Det var heller ikke så gale da han sist helg ble nr. 22 på prologen i sesongåpningen på Beito – ni plasser foran en noe mer kjent skiløper; Petter Northug. Men medlemmet er ikke bare en god utøver. Han stiller alltid opp når han kan på dugnader, turer med skiavdelingen og for de yngre. Han arrangerer trening med de andre skiløperne når han er hjemme, stiller opp på våre arrangement og sist sommer kom han og hjem for å være hovedleder for sommeridrettsleiren vår for barn og unge.

På vegne av Viking er det en stor glede og kunne tildele den Gyldne Medalje for fremragende aktiv idrett til Einar Moxnes.

 

Benedikte Gjelsvik, tildelt Den Gyldne Medalje

Medlemmet begynte sin karriere i gangavdelingen. Som 13-åring ble hun Norsk mester i Mix-stafett, og tok sølv i Norgesmesterskap for ungdom. Selv om resultatene var gode, var nok påvirkning fra familien og ønske om å se sin far på ferier og høytider en like stor motivasjonsfaktor som å drive kappgang. Derfor kom det ikke som en overraskelse da hun skiftet idrett og startet med håndball. Her gjorde hun seg raskt bemerket med et godt skudd, og ble en viktig pådriver med oppbyggingen av håndballavdelingen. For hennes egen del stoppet karrieren tidlig, men hun rakk å debutere for damelaget i 1. div og score mål i en alder av 16 år. Men medlemmet gav seg ikke i Viking. Hun engasjerte seg raskt og ble trener. I dag er hun trener for ikke mindre enn 6 lag, i tillegg til å være spillende trener på foreningens 2. lag på damesiden. At hun i tillegg engasjerer seg i styre og stell er vel ingen overraskelse Hun har nå 4 år bak seg som medlem i hovedstyret og arbeidsutvalget i Viking. I tillegg finner du henne på jobb i resepsjonen eller på kontoret i Vikinghallen. Medlemmet har sterke meninger, stor engasjement og viser med sin tydelighet at hun er en ekte Vikingjente som vil foreningen det aller beste. Det er en stor glede å kunne tildele, for fortjenestefullt administrativ arbeid og aktiv idrett – den Gyldne Medalje til Benedikte Gjelsvik.

 

Karoline Gjelsvik, Årets beste individuelle utøver damer

Karoline er en sprudlende jente som mer eller mindre bor i Vikinghallen. Hun har i 2018 tatt steget opp på internasjonalt nivå og oppnådd svært gode resultater. Hun har i år blant annet:
Sølvmedalje Spansk Mesterskap. Sølvmedalje i G1 stevne i De Arabiske Emirater. Bronsemedalje i G1 stevne i Nederland Open og Deltatt i EM U21.

 

Einar Moxnes, Årets beste individuelle utøver menn

Einar har i 2018 flere topp 10 plasseringer i Norges Cup langrenn sprint. Han hevder seg også i Skandinavia Cup, og er foreningens ubestridte langrenns-ener. Han har startet årets sesong svært godt med kvartfinaleplass i både åpningsrennet på Beito og Norgescupen sist helg.

 

Linn Gossé, Årets beste lagspiller damer

Linn er Vikings beste spiller på damelaget i håndball. Som ving er hun brilliant og umulig å stoppe. Som back er hun håndballsmart og ‘playmaker’ som få andre. Hun har et stort hjerte for håndballen og klubben. Hun bruker enormt med tid på å se kamper, analysere, og ikke minst trene for å bli enda bedre. Hun er også med i trenerteamet og bidrar sterkt inn mot de andre jentene på laget.

 

Kristian Morken Bjelland, Årets beste lagspiller menn

Kristian er kaptein på volleyball laget. Han er en av lagets største poengplukkere og var en vesentlig grunn til at Viking sist sesong ble det første laget som har vunnet både seriemesterskapet, norgesmesterskapet, sluttspillet og nordisk mesterskapet. Han var også en av våre beste spillere i Europacupen og er fast spiller på det norske landslaget.

 

Sindre André Aho, Årets profil

I Viking er vi opptatt av vi som klubb skal fremstå på en offensiv måte, tørre gå foran, gjøre ting som er ekstraordinære og opptre på en måte som gir respekt, oppmerksomhet og positiv omtale. Årets profil oppfyller mange av disse kriterier. Han liker å gå foran, stå opp på vegne av klubben, gjøre det ekstraordinære og ikke minst ta et tak når det kreves. Han er en spiller som hates av motstanderne, men elskes av medspillerne. Han kan gjøre det uventede og på egenhånd, men er svært ofte nest sist på ballen. Han elsker å trene og er å se i Vikinghallen både seint og tidlig. Han hjelper til med yngre lag og vil nok betegne seg selv som en håndball-nerd.