Historisk Europacup eventyr

I en fullstappet hall i en landsby i Slovenia spilte torsdag TIF Viking herrene returoppgjøret i Europacup mot SIP SempeterTIF Viking hadde et bra utgangspunkt før returkampen etter å ha slått slovenerne 3-1 hjemme et par uker før.

Det var TIF Viking som startet kampen best. På det meste ledet Viking 10-4 i det første settet. Men slovenerne slo hardt tilbake og satte mottakerne våre under et sterkt servepress. Viking ledet også 19-16 men tapte førstesettet 21-25.

Mottaket til Viking stabiliserte seg etter hvert og blokkspillet kom mer i gang i det andre settet. Viking ledet nesten hele veien og tok settet 25-19.

I det tredje og “avgjørende” settet vant Viking på overbevisende vis 25-19 og med det sikret avansement i Europacupen. Laget fra Bergen jublet uhemmet foran det slovenske publikum.

I det fjerde settet bestemte Viking å la klubbens neste generasjon kjenne på nivået. Nykommerne i elitestallen som Sjur Kvam og Håkon Svenøy spilte settet fra starten. Viking lå under i hele settet, og klarte å kjempe mot to matchballer før de snudde settet og vant kampen med 27-25 i siste sett.

Før Vikingherrene reiste videre til flyplassen i Zagreb feiret de den historiske begivenheten i landsbyen Sempeter med middag på en lokal restaurant. Kvartfinaleplassen i Europacup ble feiret som resultatet av en mangeårig satsing for laget fra Bergen.

Når man kommer så langt i Europa må man regne med tøff motstand. Det ble klart tidligere på dagen at Fakel Novy Urengoyfra Russland var også klar for kvartfinalen etter å ha slått motstanderen BATE Borisov fra Hviterussland i deres åttendelsfinale.

Novy Urengoy er et meget solid og profesjonelt lag i den russiske serien. Laget pleier å reise til kampene med privatfly, og har flere store profiler fra Russlands landslag på laget, som 209cm kantspiller Egor Kliuka og 212 cm midtspiller Ilia Vlasov.

TIF Viking spiller bortekampen i Novy Urengoy på torsdag 16.februar. Hjemmekampen spilles i  Haukelandshallen tirsdag 28.februar. Det er sjeldent at man har muligheten å se volleyball på så høyt nivå på norsk jord. TIF Viking er blitt historisk, og vi håper at mange tar turen til Haukelandshallen 28.februar for å se den viktigste volleyballkampen som har blitt spilt i Norge på lenge.