Historisk OL gull til Viking og Bergen

Vår egen Kristian Blummenfelt ble historisk da han ble første Bergenser som tok gull i et sommer-OL. Både Kristian og Casper Stornes fra Viking var blant favorittene da startskuddet gikk på Odaiba Marine Park natt til mandag.

De to Vikingutøverne var med å sette et sterkt preg på løpet. Etter 1500m svømming lå Kristian 25 sekunder bak lederen før syklingen. Både Kristian og Casper klarte å hente inn teten under syklingen, men i siste del av sykkeletappen Fikk sveitseren Andrea Salvisberg en ledelse før løpsdelen. Sveitseren ble kjapt hentet inn igjen, og både Kristian og Casper var med i tetgruppen som etter hvert bestod av 8 løpere. Etter ca. 6 km løping måtte Casper slippe tetgruppen.

Siste del av løpet stod mellom 3 utøvere; vår egen Kristian Blu, Alex Yee og Hayden Wilde fra New Zealand. Kristian vet at han ikke er sterkest i spurten og trekker derfor frem sitt beryktede langrykk da det gjenstår 1 km av løpet. De to konkurrentene er sjanseløse og Kristian drar rett i fra. Han kommer alene inn på oppløpet etter en fantastisk innspurt som imponerte oss stort. Rett å slett helt rått, for en prestasjon. Casper kjempet seg til slutt inn til en 11.plass. Han skriver på egen Instagram konto at han er skuffet og hadde håpet på mer. Vi er stolt over begge utøverne våre. Casper setter sitt preg på løpet, han gjør en flott OL deby.

Den tredje bergenseren Gustav Iden kom litt på etterskudd fra start, og fikk en tøffere vei gjennom hele løpet. Likevel kommer han sterkt tilbake under løpingen og tar en flott 8. plass. En imponerende norsk laginnsats. Vi gratulerer Olympisk mester Kristian Blummenfelt og vi gratulerer Casper og Gustav med solide plasseringer i sitt første OL.