Joggegruppen i Viking sin fellestur til St. Sebastian /Donostia i Spania /Baskerland, siste helg i november 2016

Denne flotte joggegjengen med over 30 års fartstid møtes og trener sammen jevnlig . Hver tirsdag kan du løpe rett på oss, se opp for svette lugger, brede fartsstriper og latter i svingene..
Vakter på Koengen har vi alle mann, vi raker plast og bipper billetter, fyller på toalettruller, premien er penger i kassen som brukes til å reise et hyggelig sted der det skal løpes konkurranse..

I år gikk turen til malerisk pene St.Sebastian. Løpende reiseleder med assosierte medarbeidere ordnet hotellbestillinger og billetter, og vi flakset av gårde. Godt bodde vi og en formidabel utsikt hadde vi fra hotellet ned på den kjente strandpromenaden. St. Sebastian har noe færre innbyggere enn Bergen, men ligger også ved havet. Byen har noen flere Michelen stjerner enn Bergen, noe den skal være berømt for. Når man skal løpe er dette med mat imidlertid litt anstrengt, men man kan glede seg til gastronomiske påskjønnelser ETTER løpet.
Byen har også en funikular – som Fløybanen,- men mindre og bygget i tre..

Løpsdagen opprant, i mørket og i noen få plussgrader kl 08 om morgenen taxet vi ned fjellet fra vårt hotell og møtte en by i løpefeber. Vi stupte ut i det, noen løp halvmaraton, noen 10 km og Audun løp helmaraton. Byens borgere var ute, heiet, hojet, klappet oss frem med smil og entusiasme . Flott arrangement syntes vi.

Vi kom alle i mål, fikk medalje rundt halsen, strålende fornøyde. Ingen ble borte, alle kom seg hjem, litt stive og støle i maskineriet og med blåtær.

Under følger vår egen korrespondents kjekke rapport:

«Ultraløp
Vikings (såkalte) joggegruppe har i år, søndag 27 november sammenlagt gjennomført en distanse tilsvarende et par ultraløp i San Sebastian i Spania. Vi (21 stk) løp 342 km på i underkant av 4 timer.
Under har jeg forsøkt å si noen få ord om våre (Vikings) flotte deltakere i dette særs krevende løpet.

Dagens største prestasjon sto Stig for. Dårlig trent og lettere forkjølet viste han en evne til å gå i kjelleren som er en toppidrettsutøver verdig og gjennomførte sine 21,1 km non-stop litt hjulpet av sin kone Wencke som løp sammen med ham. Hun tok hånden hans på slutten og sørget for at han traff mål og hindret ham i å fortsette å løpe. Dagens vinnere ble Karin blant damene og Villy blant gutta. De hadde høyest gjennomsnittsfart av alle og kom inn på veldig fine tider på halvmaraton. Audun fullførte, som vanlig, sine 42,2 km greit og kommer, som alltid, i mål i samme fart og med samme uforskammete lette stil som han starter.
Per stilte i en egen klasse, 10 km kappgang for menn over 70 år, som han vant som eneste deltager. Terje Kl. var meget fornøyd med sitt halvmaraton løp. Terje Åge og Gerd løp om kapp hele veien. Terje måtte gi tapt på slutten da Gerd slo til og vant på målstreken. Der er også en utrolig historie om Jostein sitt løp, men den forteller han best og mest overbevisende selv. Svein med 2,35 som rekord på hel maraton har nå roet ned tempo og distanse betraktelig og fortjener å få leve på gamle minner. Egil har kjøpt seg nye løpesko med lavt drop og kan, etter en uendelig mengde med hel og halv maraton, nå fortelle at han endelig har kommet seg (litt) frempå forfoten. Hans Jacob som har lurt seg unna så godt som alle treninger i høst, overrasket både seg selv og andre med sin innsats. Han løp sine 21,1 km med solen i ansiktet og rakk å bli brun. I et overivrig øyeblikk var han, etter eget utsagn, nede i (eller oppe i) en km tid på 4 min. Marianne løp med ny pulsklokke som visstnok kunne vise både høyde over havet, blodtrykk og litt hemoglobin. Bestemødrene, Jorun x 2, Annbjørg og Ingun + (tidligere omtalt i dette bladet) har trent jevnt og trutt og fullførte sine løp som forventet og, som de alltid gjør, uten noen store ablegøyer, syting eller klaging. Lille og store My (Rita og Randi) har deltatt på omtrent samtlige av høstens treninger og stilte godt forberedt, noe slutt tidene bekrefter. De syntes derfor begge de hadde gjort seg fortjent til å feire resten av dagene. Men giid, jeg glemte jo å si at en av dem løper litt fortere enn den andre.
Undertegnede? Vel, alle unntatt meg selv var veldig fornøyd med mitt løp. Som gruppens kasserer har jeg vel hatt mest fokus på å ha kontroll på pengeforbruket. Kåre Jan Boro»

Takk for en flott tur, Joggegruppen ! Løpetiden fortsetter gjennom 2017.. Hilsen Karin Stang Volden