Pål Bjørhusdal er et kjent fjes i Vikinghallen. Dersom du beveger deg i nedre del av bygget er det umulig å unngå den blide trønderen som har en positiv innstilling til stort sett alt han foretar seg!

Hva er din trenings bakgrunn?:
Jeg har en veldig allsidig idrettsbakgrunn med fotball ,håndball, ski, buldring og det meste av grener innenfor friidrett.
I min tid i forsvaret gikk det mye i militære disipliner og merkeprøver som marsjmerket, infanterimerket, hurtigklatring, en del skyteprøver og noen nasjonale militære konkurranser.

Hvorfor begynte du med CrossFit?:
Jeg ble introdusert for CrossFit rundt 2007-2008 da jeg jobbet i forsvaret. Noen Amerikanere dukket opp på det militære trenings-senteret jeg på tiden jobbet på under en NATO øvelse. De trente en del uvanlige øvelser med et vannvittig tempo, jeg hadde aldri sett noe lignende og ble svært nysgjerrig. Det så spennende ut, så jeg tok en prat med de etter treningen for å høre litt mer om hva de holdt på med. Jeg fikk mye informasjon og god forklaring, samt en del nye nettsider jeg kunne besøke for å tilegne meg mer kunnskap om metodikk, øvelser og treningsform.
Umiddelbart begynte jeg og eksperimentere med øvelser og opplegg, egenhendig måtte jeg lære meg mange nye teknikker ved å lese og se videoer av alt det nye.
Det var jo ingen som drev med dette “CrossFit” greiene tilbake i 07/08 så det var ingen jeg kunne spørre om hjelp eller veiledning. Etterhvert som jeg begynte å finne litt ut av ting og hadde knekt noen “koder” så var jeg helt hektet. Jeg husker enda følelsen av å ha gjort noen av mine første CrossFit økter/WODs hvorpå du ligger helt sønderknust på gulvet som en våt svamp med melkesyre opptil ørene, jeg trodde jeg var godt og allsidig trent, kunne løpe lagt og lenge både med eller uten utstyr/pakning/våpen, men jeg ble fullstendig knust av noen økter på 5-15 minutters varighet. Det var ulikt noe jeg noen gang hadde opplevd av trening, jeg var hektet.
CrossFit er en treningsform som er brutalt ærlig med deg, du får umiddelbart en tilbakemelding av din egen kropp på hva som er feil, du er ikke myk nok, ikke sterk nok, mangler teknikk, eller du har for dårlig utholdenhet/kapasitet. CrossFit gir deg en fin kombinasjon av alt, det er mer allsidig, variert og mer inkluderende en noen annen idrett.

Fortell om CrossFit miljøet i Vikinghallen?:

I Vikinghallen har vi et fantastisk treningsmiljø, vi trener sammen og side om side uavhengig av nivå, noen har deltatt i EM i CrossFit mens andre begynte her for 2 uker siden. Likt for alle er at vi trener sammen. Likheten er at alle trener med samme intensitet, men på sitt nivå.
Vi har egne timer for Kidsa fra 13-16 år og egne timer for voksne fra 16 år og oppover, nesten helt opp til 60år om ikke jeg husker feil. Men andre ord så har vi folk i alle aldre og på alle nivåer, helt fra nybegynnere til Elite nivå. I tillegg til dette har også Viking egne lag (håndball, volleyball) som også trener nokså mye i kjelleren på CrossFit avdelingen. Dette er  med på å skape et enda bredere treningsforhold og binder idrettsutøvere sammen med helt vanlige folk og mannen i gata som bare trener for å holde seg i form.
Helt forskjellige målsetninger- men vi trener fremdeles side om side og heier hverandre frem, og dette vil jeg si er det beste med CrossFit i Vikinghallen.
Det er trivelig sted å trene med masse hyggelige folk, trenere, idrettsutøver, kids og mere.
Som trener er det også veldig givende å få jobbe med alt fra barn/unge, voksne og godt voksne, idrettsutøvere i forskjellige idretter på lavt og høyt nivå.