Mangler du ferieplaner? Vi har ledig hytte på Mjølfjell!

Vikinghytten på Mjølfjell – “Sagatun” har ledig kapasitet i sommer. HER kan du lese historien om den flotte hytten vår, samt finne utleiepriser. Bookingkalenderen vår med oversikt på hvilke ukedager/helger som er ledig finner du HER. Ønsker du å leie hytten kan du bruke vårt LEIESKJEMA. Du vil raskt få bekreftelse på mail om at leien er OK.

________________________________________________________________________________________________________________________

Sagatun-fakta:

Sagatun ligger ved Ljosanbotn på Mjølfjell, selve ”indrefileten” blant fjellopplevelser i Hordaland.

Hytten ble bygget i 1999, har høy standard og er meget velutstyrt – og er utvilsomt et meget godt valg om du skal leie hytte på Mjølfjell.

Hytten har totalt 26 sengeplasser, fordelt på 4 soverom i andre etasje med 2-5 senger på hvert rom, samt to store soverom på loftet med henholdsvis 6 og 8 senger. Hytten har to romslige bad med badstu, to toaletter og et stort tørkerom i 1. etasje. I 1. etasje er det også en stor gang med varme i gulvet, pluss TV-stue og skistall. I 2. etasje er det ett toalett i tilknytning til soverommene. I tillegg er det stor stue med peis og åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet er stort og velinnredet. Fra stuen er det utgang til stor og solrik terrasse. Både fra stuen og terrassen er det vakker utsikt over dalføret og fjellområdene rundt.

Hytten ligger 150 meter fra vinterbrøytet vei. Om sommeren er det kjørevei til døren. Til hytten hører tre vinterbrøytede parkeringsplasser. Kjøretiden fra Bergen er ca. 2:15 timer. NSB har stopp ved Ljosanbotn stasjon, bare 500 meter fra hytte.

Du finner hytten her, vinterparkeringsplassen finner du her

Ved Mjølfjell stasjon finnes butikk som er åpen tirsdag – søndag. Fredag er det åpent til langt på kveld, se http://www.mjolfjelltunet.no/. Ønsker du varer bragt rett på døren, er det bare å kontakte Jorge eller Elisabeth i butikken, de hjelper deg.

Kontaktinfo: e-post: mjolfjelltunet@snarkjop.no, tlf: 56 51 79 29 / 909 17 096.

Området rundt hytten er et eldorado for friluftsliv året rundt. Vinterstid er den slake og lune Ljosandalen rett ved hytten en fin tur for de fleste. Rundt Ljosandalen og i alle andre himmelretninger er det et eventyr av lange og krevende fjellturer. Flere av toppene i området er yndete turmål for toppturer. Man finner mange forslag til turer under “turforslag” på hjemmesiden til Mjølfjell vel.

Mjølfjell skilag kjører løype mellom Ungdomsherberget og Mjølfjell stasjon, og lager spor både for klassisk og skøyting. I ferier og langhelger blir det også kjørt spor i Ljosandalen og i Rjoandalen, samt på strekningen opp mot Upsete. Tidvis er det oppkjørte løypenettet på hele 50 km.

Sommerstid gir terrenget rundt Sagatun et rikt utvalg av turmuligheter. Det er mange fine fiskevann, turstier langs urørte vassdrag og flotte badekulper med krystall klart vann som man kan ta pauser ved. Terrenget på Mjølfjell er også et attraktivt jaktterreng , jakttiden er fra 20. september til 23. desember, mer info her.

Sagatun ligger langs den kjente rallarvegen. Om sommeren setter NSB opp egne tog med plass til sykler. Turen Finse – Myrdal, Upsete-Mjølfjell en populær sykkeltur på seinsommeren og høsten.

Ved Mjølfjell ungdomsherberget som ligger 3 km fra Sagatun kan en leie kano for fiske eller padling i det vakre Slondalsvatnet. Om sommeren er det det også turriding fra ungdomsherberget. For mer info kontakt ring tlf. 56 52 31 50, eller Jan-Erik tlf. 90012558.

Raundalselva som er hovedelven gjennom dalføret, er attraktiv for elvepadling. Ved Mjølfjell er det mulig å padle på de fleste vannføringene, mer info om padleturer finner du bl.a. her.