Mizunoligaen 2017/2018

Sesongen 2017/2018 Volleyball

Damelaget:

Spillerstallen: 16 spillere. Kaptein er Solveig Helvik Morken (25).
Nye: Charlotte Renee Hansen (Randaberg), Emilie Aandahl (Førde), Kamilla Dale (Oslo Volley), Hanna Eikeland og Tora Aksnes (Strand/Ulv), Grethe Soltvedt (Strandvik) og Vanessa Glosvik (Gneist).
Avgang: Ane Guro Hjortland (Oslo Volley), Lisbeth Øyan (Hønefoss), Tora Føyen (studier), Malene Morken (praksis), Emilie Jakobsen (studier), Karina Takvam (skadet), Britt Grydeland (Canada).
Trenerteam: Hovedtrener Eivind A. Pettersen (2. sesong). Assistenttrenere Kristian Bjelland og Thomas Wold (ny).
Sesongmål: I fjor tapte vi cupsemifinalen over 2 kamper mot Oslo Volley, som ble norgesmestre. Samtidig var vi det eneste laget som slo Oslo i begge seriekampene. I sluttspill-kvartfinalen slo vi Tønsberg 3-0, men tapte 2-3 for Førde etter å ha ledet 2-1 i sett. Årets mål er å kjempe om medaljer i serie og cup. Hovedmålet er cupfinale. Viking tror årets gullmedaljer i cup og serie i første rekke vil stå mellom Oslo Volley, Randaberg, Førde, TVN og oss selv som outsider. Vi tror det blir
mange tette, spennende matcher i årets elitesesong på damesiden. Førde har fått noen gode forsterkninger, Oslo Volley ser nesten like bra ut som i fjor,
Randaberg er kanskje litt svekket og TVN-talentene har blitt ett år eldre. NTNUI, Koll og OSI er fortsatt i oppbyggingsfasen, men vi tror særlig Koll har potensial til å overraske.
Historikk: Vi kan legge til at damelaget til Nyborg/Viking aldri har tatt medalje i eliteserie eller cup. Siste gang et damelag fra Bergen vant en nasjonal tittel var da Fyllingen slo Koll 3-2 i cupfinalen 1995. BSI tapte cupfinalen i 2010.
NCC: Viking damer deltar i NCC-gruppespillet for andre året på rad.
Avansement til Final Four herfra er bonus, men ikke umulig. Vi reiser til København der vi møter TVN, fjorårsfinalist Holte og de danske bronsevinnerne Amager i gruppen 3.-5. november. Herrelaget til Nyborg/Viking har gode tradisjoner med 2 gull og 3 sølv i NCC. Nå er det på tide at damelaget følger opp.
Vikings stall: Vi har mistet en del rutine og mye høyde i laget, men har fått inn mange nye jenter med kvaliteter som absolutt vil styrke laget i alle deler av spillet. Hansen og Dale har begge vært med å vinne titler med henholdsvis Randaberg og Stod/Oslo Volley.
Av de nye kan vi trekke frem de fire lokale stortalentene Eikeland og Aksnes (16), som begge er på U17-landslaget, og Soltvedt og Glosvik (19) som er spillere for fremtiden.
Trener: Eivind A. Pettersen er inne i sin 25. sesong for klubben.
Han spilte som libero på elitelaget herrer fra 1994-2009 og har 10 gull- og sølv i cup, sluttspill og serie. Han har ti gull i veteran-NM.
Som trener har han 3 gull med 1. div herrer, gull junior-NM U17 og U19, samt gull Nevza U19. Pettersen er assistenttrener for damelandslaget senior.

 

Neste hjemmekamp for damelaget er lørdag 28.10 kl. 13.00 mot Oslo Volley i Stemmemyrshallen!

 

Herrelaget:

Spillerstall: 15stk: Kaptein Kristian Mjelde Bjelland.
Nye: Anders Nedland Røneid(Førde), Peter Brennhaug(Sotra VBK),
Emil Øfstaas(Austrått), Oscar Sæther( Asker) og Hallvard Valen (Austrått).
Ut: Øivind Hordvik(lagt opp), Geir Eithun(inn i det sportslige teamet), Eivind Seljås(Randaberg), Lars Holing(Koll).
Trenerteam: Jon Eirik Liseth hovedtrener, Ivar Bakken medtrener og Geir Eithun sportssjef.

Mål: TIF Vikings herrelag har et mål om å kjempe om gull i både Mizunoligaen og Norgesmesterskapet. I tillegg skal laget spille Nordisk Mesterskap(NCC) på hjemmebane og har et sterkt ønske om å spille finaler i januar 2018.
Tradisjon tro skal herrene spille Europacup, og det mot selveste erkerivalen Førde VBK. Dette tar plass i november og her er målet naturligvis å kvalifisere seg videre etter to kamper.

Lagets første sesong under ny klubb i TIF Viking endte uten gullmedaljer,
noe vi har tenkt å endre på. Det norske nivået på herresiden er veldig jevnt og i toppen vil nok lag som Koll, Tromsø, Randaberg, Førde og TIF Viking være, så det blir en spennende sesong for vår del. Vi har mistet noen rutinerte spillere som Øivind Hordvik, men vi er overbevist om at de unge kreftene som kommer inn skal øke det generelle treningsnivået slik at vi står bedre rustet gjennom en lang sesong. I tillegg har vi fått inn norges høyeste volleyballspiller, Anders Nedland Røneid på hele 2,13m(!) som vil gi oss høyde og rutine med nettet.

I sesonginnledningen har vi rukket å vinne 3 av 3 kamper i Mizunoligaen, alle på bortebane. Nå venter NTNUI i årets første hjemmekamp, noe vi gleder oss stort til. Stemmemyren og Bergen er vår bane, der skal vi være best-alltid!

Trenerteam:
Jon Eirik Liseth er ny som hovedtrener for herrelaget denne sesongen, men har allerede rukket å bli Norgesmester og seriemester med Randaberg IL sitt damelag. Han har i tillegg trent ulike juniorlandslag og være assistent på seniorlandslaget for damer i 4 år.

Ivar Bakken trenger ingen introduksjon vår volleyballfamilien, han er selvskreven når det kommer til herrelaget. Vi er utrolig heldig som får ha med Ivar videre på veien og hans kunnskaper vil vi fortsette å dra nytte av. Geir Eithun som spilte i fjor har nå lagt opp og gått inn i trenerteamet, hvor han vil bidra rundt det sportslige. Geir er dyktig på å se hele bildet og skal hjelpe oss med å utvikle både spillere, lag og struktur på sikt.

Husk NCC helgen 3-5 november i Stemmemyrshallen!

Fredag 19.00: TIF Viking – Førde VBK. Lørdag 15.00: Førde VBK – Hvidovre VK. Søndag 14.30: Hvidovre VK – TIF Viking