Moxnes herjer i Sverige, og snart er det nasjonal åpning på Beitostølen

 

Einar Moxnes leverte en kjempegod sesongåpning i Bruksvallarna i Sverige denne helgen. I skøytesprinten på søndag ble han nummer 5, en enorm prestasjon mot flere løpere som har deltatt i verdenscupen. Einar leverte en god prolog med 5.plass, en plassering han altså forsvarte helt frem til finaleheatet.

Det ser ut til at høydetreningen Einar har prioritert foran denne sesongen har gitt effekt. Med nærmer 70 dager i høyden har Einar prioritert annerledes foran denne sesongen for å få ønsket fremgang, og satsningen ser ut til å betale seg fra første stavtak!

Einar kom hjem fra Tingnes i Frankrike for en liten uke siden, der han har gjort de siste forberedelsene til sesongstarten. Tingnes er et eldorado for langrennsløpere på høsten, med gode barmarksforhold og svært sikre snøforhold på breen som ligger på 2700moh. Her var Einar sammen med Snorri Einarson og det britiske landslaget med Andrew Musgrave i spissen. I treningsgruppen var også Mikael Gunnulfsen og Anders Gløersen. Nivået på treningskameratene var med andre ord svært godt.

En annen Viking som også har lagt den siste finpussen på formen til Tingnes er Sturla Lie. Sammen med sitt franske lag gjennomførte han en treningssamling i samme område omtrent på samme tid. Sturla har fått god oppfølging gjennom sitt nye lag, og rapporteres å være i god form. Trener Ørjan Olsen rapporterer at både Einar og Sturla har levert svært gode resultater på rulleskimøllen i Bergen, og virker veldig godt forberedt til en ny sesong.

Sturla og Einar går begge den nasjonale åpningen på Beitostølen i helgen som kommer, der Sturla har de største forventningene til lørdagens 15km skøyting, mens Einar har et ønske om å levere et nytt godt sprintresultat på søndag! Vi krysser fingrene for at Tingnes-effekten slår ut i full blomst!

En annen som håper å komme godt igang under sesongåpningen er Petter Thuen Nilsen. Etter en litt kronglete høst, virker Petter til å ha fått sving på sakene de siste ukene og ligger nå på Beitostølen for å forberede seg til helgen. Der er også hans bror Krister, som har gjort en god treningsjobb, men grunnet en del sykdomstrøbbel kanskje må vente med det første rennet.

Viking ønsker alle utøverne lykke til på Beitostølen, og oppdatering om hvordan det går til helgen kommer her ved en senere anledning. Oppfordrer ellers alle til å følge utøverne på instagram for å få et innblikk i deres treningshverdag!

Instagram:

Einar Moxnes: einarmoxnes

Sturla Lie: sturlalie

Petter Nilsen: petterthuennilsen

Krister Nilsen: nilsenkrister

 

Einar henter sin velfortjente premie!

Upåklagelige forhold i Tignes