Økning i antall og nivå

Utviklingen i håndballavdelingen har gjennom hele 2016 vært stigende.
Ikke kun i antallet barn og unge som spiller håndball i Viking, men også på det nivået det spilles på. En utvikling som i stor grad skal tilskrives de mange frivillige, trenere og ledere som gjør en kjempejobb i avdelingen.

Vi har som avdeling aldri før hatt så mange påmeldte lag i seriesystemet. 23 lag spiller i regions serien, og vi har nettopp fått våre G16 kvalifisert (i suveren stil) til den landsdekkende BRING serien etter jul. Dette gjelder gutter som er født i 00 og 01. Fra dette alderstrinnet har 5 spillere vært innom landslaget for LM00/01, der Bjørn Christensen Mathiassen nå er fast inventar.
Treningstider er den største begrensningen for videre utvikling, både i antall lag, samt ønsket om å ta videre steg for nåværende lag. En annen utfordring er å få flere trenere til å engasjere seg i avdelingen, det kan være engasjerte foreldre eller noen som går med en skjult trener ambisjon. Vi er avhengig av å legge til rette for ungdommen.

Herrer 2. divisjon
Herrelaget vår rykket dessverre ned fra 1. divisjon med minst mulig margin. Nytt i årets 2. divisjon er at divisjonen ikke lenger spilles lokalt. Vår region er satt sammen med Stavanger. Dette er for å sikre et høyere nivå i divisjonen.
Våre gutter er på rett vei og ligger på en solid 1. plass. Ubeseiret og pluss i målprotokollen med 180 mål på 10 kamper. Altså imponerende 18 plussmål pr. kamp.
Mesteparten av laget fra i fjor er med videre, en tropp som har vært preget av langtids skader på sentrale spillere som Alexander Benevoli, Petter Knutsen og Kenneth Berntsen. Nye ansikter som Sindre Grine og Espen Rostad Klaveness har bidratt med å løfte laget, samtidig som det alltid er nye spillere som blomstrer når de får tillit.
Fremtiden på guttesiden ser lys ut. Vi har en god rekruttering med spillere i alle alderstrinn, i tillegg til den talentfulle generasjon 00/01 som skal opp og utfordre herregruppen. Det lover godt for fremtiden.

1. divisjon damer
I august startet damelaget en reise mot toppen av Norsk håndball. Klubben har satt seg et mål om at de innenfor de neste sesongene vil rykke opp i Grundigligaen. Totalt 8 nye ansikter er tilsluttet troppen, Stine Lund Andreassen og Linn Gossé som de mest markante profiler.
Den store utskiftningen i troppen har påvirket starten av sesongen, hvor resultatene og prestasjonene har vært ustabil. Toppnivået har vært høyt men bunn nivået for lavt i en serie der mange klubber satser på opprykk. Men laget har stått på og stabilisert seg gjennom målrettet trening.
Laget ligger i skrivende stund på 6. plass med 6. poeng opp til 1. plassen. Så det er jevnt i toppen av divisjonen.

Som en motsetning til herresiden, har damesiden et hull i rekrutteringen. Vi har ikke lag fra Jenter 12 til 4 divisjon. Derfor er vi avhengig av å samarbeide med andre lokale klubber for at sikre en god rekruttering. Dette jobber vi i avdelingen med. Likevel ser fremtiden lys ut, langsiktige avtaler med profilene på laget sikrer stabilitet over tid. Stabilitet blir nøkkelen for å lykkes med målsetningen.

 

Les hele Viking bladet via lenken her