Øvergaard Aarvik og Færø Linde vant Bergen Fjellmaraton

Stian Øvergaard Aarvik (20) og Sara Rebecca Færø Linde var raskeste mann og kvinne over vidden i årets utgave av Bergen Fjellmaraton. Stian, som løper for Gneist IL, var nok blant forhåndsfavorittene. Stian er blant Norges beste motbakkeløpere. Han har også vunnet EM i motbakke for juniorer. I går løp han inn til den sterke tiden 1.35. 29, – 32 sek. bak løyperekorden fra 2016. Den er det Stian Angermund-Vik som innehar med tiden 1.34.57. Stian var likevel suveren i gårsdagens løp å slo neste mann på resultatlisten med over 5 minutter. Nr. 2 ble Sverre Slethaug på tiden 1.41.04. Sara Rebecca fra Varegg var like suveren i dameklassen. Hun løp på fine 1.55.24, også her ble det over 5 minutter før andre kvinne passerte mållinjen. Nr. 2 ble årets BCM vinner Trine Larsen fra Gular  på tiden 2.0028.

Stian sa følgende til ba.no etter løpet;

– Jeg liker denne typen lange fjelløp, men vi har ikke for mange av dem her hjemme. I Norge er det rene motbakkeløp som er mest populært.
– Dette er god trening for meg, for senere i sommer skal jeg være med i Sky Running-serien nede i Europa. Det er jo løp som dette, og jeg foretrekker egentlig å løpe over fjellet, ikke bare opp.

Foto: Trugve Buanes

Det er fjerde gang at TIF Viking arrangerer Bergen Fjellmaraton og det ser ut til at værgudene er like glad i arrangementet som oss. Nok en gang fikk våre løpere en fantastisk tur under perfekte forhold. Som vanlig var stemningen i målområde upåklagelig. Med levende musikk og grill-lukten hengende lavt over hele Skansemyren, ser det ikke ut som om løperne har lyst til å vende hjem med det første. Tiden blir brukt til å slå av en prat om løpet og det de har opplevd underveis.

Gratulerer med innsatsen til alle som deltok. Neste år blir det jubileum – vi gleder oss til å treffes igjen på byens tak!

Vi vil i løpet av de kommende ukene dele mange flotte bilder med dere på Facebook.

Resultater finner dere HER. Dersom det er feil i reultatlisten skal det meldes inn via link øverst i resultatlisten.