Rapport fra årets skisamling på Voss.

Skiavdelingen har i flere år hatt tradisjon for å ha skisamling i desember. I flere år var denne samlingen på Geilo, de siste årene har vi brukt fylkesanlegget i Herresåsen på Voss.
Stedet har vist seg ypperlig til vårt formål og skigruppens størrelse. Et hus med 44 sengeplasser og kjøkken med mulighet til matlaging til sultne skiløpere, midt i skiløypen. Maten kjøpes inn fra Encon engros på Voss, og all maten lages selvsagt på dugnad der alle bidrar.
Problemet med skisamling i desember er selvfølgelig ustabilt vær, uansett hvor det arrangeres, og det fikk vi virkelig erfare i år. Samlingen startet for de ivrigste onsdag 7/12, og med 10 varmegrader i Bergen og 6 i Herresåsen og kraftig regn var det lite som minnet om vinter og at dette skulle la seg gjennomføre. Iherdig innsats av løypemannskapet gjorde at en løype på nesten 1 km ble klar. Kunstsnø var lagret opp tidligere i november og lå i en haug og bare ventet på oss og mildværet og dette ble kjørt ut. Viking er fast og trofast kunde, og i år gjorde det til at løypekjørerne virkelig gjorde en innsats for at samlingen skulle la seg gjennomføre. Løypen ble en fin treningsløype og snøen holdt alle dagene frem til søndagen. Selv testrennet ble tradisjonen tro arrangert som 2. økt lørdagen. Tidtakerne fikk en ekstra utfordring med å telle runder, men ingen klaget på verken føre, tidtaking eller rundetider.
Som fortalt er huset i Herresåsen perfekt for oss når det gjelder samling. Vi slipper å reise over fjellet som når vi arrangerte på Geilo, og den korte avstanden fra Bergen, gjør at flere kan delta på samling og det er lettere å bare delta på noen få dager. Det er gode garderobeforhold og det føles ekstra godt når alle kommer våte inn fra trening. Bordtennisbord i fellesrommet er også en trivselfaktor. Fredag kveld var det som vanlig lyncup i bordtennis. Hyttesjefen hadde i år stor tro på egne ferdigheter og seier, ettersom regjerende mester Thomas ikke stilte, men Thomas sin sønn Herman ble for sterk i semien, og han vant selvfølgelig hele turneringen.
Til tross for en løype på under 1 km fikk alle trent godt. Ørjan, Anna og Eirik gjorde en kjempeinnsats som trenere, og alle fikk god instruksjon. Kort løype gjorde det nesten enklere for trenerne å følge med på løperne og gi gode teknikktips. Vanligvis er anlegget fylt med snø og da er Herresåsen et langrennseldorado med lange, fine løyper, men enkelte år må vi akseptere korte kunstsnøløyper.
Å arrangere skisamling i desember er slitsomt for psyken. Yr følges tett med daglige oppdateringer, det er daglig kontakt med løypekjørerne når det nærmer seg, og matbestilling må justeres etter hvert som etteranmeldinger eller avbestillinger kommer inn. I år var det spesielt mye stress med mildvær og usikre føreforhold, men roen og skuldrene senker seg etter en skitur, og når huset fylles opp av glade barn, ungdommer og foreldre.
Takk for en fin samling, og Godt Nytt skiår. Christian Sætersdal, leder

 

Les hele Viking bladet i via denne lenk