Denne helgen startet Mizunoligaen for vårt herrelag og 1.divisjon for herrene og damene. Endelig! Og for en start det ble! Tre ganger 3-0 i Åsane Arena og Stemmemyren en søndag er gledelig for klubben.

Rapport fra eliteherrene sin sesongåpning

Laget, ledet an av kaptein Kristian Morken Bjelland som spilte sin kamp nummer 301 for klubben, vant 3-0 etter en til tider rotete kamp mot Randaberg. Angrepsmessig endte laget på 42 % i angrep, som må sies å være ok, men med 9 angrepsfeil og 7 nedblokkinger er angrepsspillet noe herrene må jobbe med fram mot dobbelkampene mot Asker og NTNUI neste helg.

Førstesettet bar preg av at begge lag hadde svak uttelling i angrep og mange personlige feil. Selv om Viking lå under både 8-13 og 26-27, endte settet 30-28 til vikingene.

I andre settet gjorde Viking langt mindre personlige feil og lot maskineriet rulle. Viking kunne dermed innkassere enda en settseier, 25-16.

Starten av tredjesettet startet for Viking sin del med dårlig utteling i sideout. Randaberg stakk fra og ledet både 8-13 og 9-16 etter perioder der Randaberg plukket mange baller i forsvar og omsatte disse i angrepspoeng. Midt i settet Viking våknet heldigvis og tok igjen ledelsen til Randaberg. Fra 15-16 til Viking fulgte lagene hverandre tett, før Vetle Hylland avsluttet settet med to angrepspoeng til 29-27 seier i det tredje settet.

Teksten fortsetter under bildet.

Rapport fra trener Maria Farsund for 1.divisjon damer

Utrulig deilig med 3-0 seier i sesongens første seriekamp! Vi møtte et ungt lag fra Randaberg med god slagkraft i angrep, men dessverre med en del personlige feil. Dette ble en fordel for oss, og gjorde at vi kom inn i rytmen tidlig fra 1. sett med en 7-1 ledelse. Vi har jobbet mye med å videreføre det vi gjør på trening til kamp. Vi har fortsatt mye å jobbe med, men det var godt å se at det vi har jobbet med ga utslag i kampsituasjon. Jentene hadde god kommunikasjon og intensitet gjennom hele kampen. Vi gleder oss til å evaluere kampen og jobbe enda hardere kommende uke før turen går til Tromsø.

Teksten fortsetter under bildet.

Rapport fra trener Scott Olsen for 1.divisjon herrer

Solid seriestart! TIF Viking sitt 1.div herrelag vant årets første seriekamp 3-0 (25-23, 25-17, 25-23) mot sterke Sandnes VBK. Og laget måtte klare seg i starten uten kapteinen Martin Skagen (bilde, venstre)som satt fast i Arna på veien til kampen.

Kantspillerne Georg Lipai og Thomas Evensen tok på seg ansvar og tok forholdsvis 11 og 7 poeng. Evensen hadde 5 kill og 2 blokkpoeng, mens Lipai hadde hele 4 av Vikings 6 ess, pluss 1 blokk og 6 kills.

Toppscorer for Viking ble diagonalen Kim Holmen med 16 poeng, alt fra angrep. Midtspiller Gustav Skrefsrud (bilde, høyre) tok 7 poeng med ett serveess, 1 blokk og 5 kills. Lagets beste blokker ble opplegger Sverre Grønli Myredal med 3 killblokk. Han hadde også 2 angrep og ett serveess.

August Hjeltnes (bilde) spilte libero for første gang på lenge og bidro sterkt til lagets seier.

Sandnes slo Førde VBK 3-0 på lørdag og hadde med seg både tidligere Viking-spiller Martin Ulland (7 poeng) og tidligere elitespiller Håvard Aarestad (13 poeng). Sandnes hadde også 7 blokkpoeng totalt. Sandnes hadde 32% kill i kampen, mens Viking hadde 46%.

Neste helg spiller herrene bortekamp i Tromsø.