WMOC – Verdensmesterskap i orientering for veteraner 2022.

Bilder av Axel på seierspallen og med bronsemedaljen (klikk på bilde for større utgave).

Årets WMOC gikk av stabelen i Vieste, litt syd for Bari i Italia i dagene 10-17. juli. Omkring 2500 deltakere fra hele verden, men hovedsakelig Europa, deltok. De største nasjonene var Finland og Sverige, men også fra Norge var det mange deltakere, deriblant en gjeng på 7 løpere fra Viking.
Løpene omfattet to sprintløp i gammel bybebyggelse, kvalifisering og finale, samt tre skogsløp med kvalifisering og to finaler; mellom- og langdistanse.

I hele perioden vi var der nede var vi velsignet med strålende vær, med omkring 30 grader, som var i varmeste laget, spesielt i sprintløpene, men skogsløpene gikk i stor bøkeskog der solen ikke fikk tak, så her var det behagelige temperaturer på omkring 20-25 grader.

Alle Vikingløperne reiste med PWT, som hadde et meget bra reiseopplegg med et par dager i Roma, før vi dro videre med buss til Vieste. Her ble vi plassert på et bra hotell med eget basseng, så vi kunne riktig nyte dagene der nede. Kort vei til stranden var det også, så det ble rikelig anledning til å nyte strandlivet og et varmt Middelhav. Hotellets restaurant var dog ikke mye å skryte av, så her ble bare frokost inntatt, mens de øvrige måltider ble spist på balkongen eller en av byens utallige koselige restauranter.

Resultatmessig har Vikinggjengen også all grunn til å være fornøyd. Etter kvalifiseringsløpene kom de aller fleste til A-finalene, og resultatene for de enkelte ble som følger:
M70A: Tor Sørevik 46, 8, Disk
M75 A: Jan Harald Helmich Pedersen 11(B), 35, Ikke startet
M75 B: Gunnar Knudsen 13, 49 28
M75 B: Geir Husdal 31, 2, Ikke startet
M80 A: Per Bjørkhaug 12, 36, 5
M80 A: Egill Knudsen 25, 8, 14
M85 A: Axel Ingvaldsen Disk, 3, 4
Spesielt flott resultat med bronsemedalje til Axel på mellomdistansen og 4-plass på langdistansen. Disken på sprinten skyldtes en stempling som ikke var registrert.

21.7.22 Per Bjørkhaug