TIF Viking klar for finale i NCC

Øivind Hordvik og Kristian Mjelde Bjelland jubler. Foto: BT/Ørjan Deisz

Herrelaget til TIF Viking Volleyball er historiske med sin sjette finalerunde på rad, i de fem foregående finalene har 2 stk endt med gull. Første gang i 2013 og sist i 2016, nå sikter laget på å gjenta bedriften og vinne fianlen som spilles i januar 2017.

Fredag 18. november var det Ishøj fra Danmark som var motstander for TIF VIking. Ishøj er et lag vi ikke kjente noe til fra før, så det var spennende å se hva de kom med til Bergen. Etter en litt nervøs start og påfølgende tap i første sett var det ingen tvil om hvor seieren skulle enda nå andre sett startet. I de tre siste settene hadde vi full kontroll på de danske drenger og kunne juble for seier i første kamp. Jon Erlend Haukås ble kåret til kampens beste spiller.

TIF VIking – Ishøj Volley 3-1 (22-25, 25-14, 25-15, 25-22)

Lørdag møtte Førde VBK Ishøj i den andre kampen i gruppespillet, der vant Førde 3-1 og det var klart at søndagens kamp mellom TIF Viking og Førde VBK var gruppefinalen.

Søndag 20. november var det klart for gruppefinale mot Førde VBK, erkerivalene fra Sogn og Fjordane. Etter tap for Førde i cup og sluttspill i forrige sesong var guttene veldig klar for å revansjere seg og komme til finalerunden i NEVZA Club Championship. De gikk sterkt ut og presset Førde på serve, sammen med godt mottak hadde vi god kontroll på Førde i de to første settene. Først i det tredje settet får Førde bedre press på sin serve og med noen gode bytter på Førde presser de våre gutter så bra at vi går på et tap i tredje settet. Heldigvis får vi stabilisert mottaket i fjerde sett slik at kaptein og opplegger Kåre Helvik Morken får gitt angriperne våre gode muligheter mot en spredt Førdeblokk og vi vinner 25-14.

TIF VIking – Førde VBK 3-1 (25-19, 25-18, 18-25, 25-14)

Øivind Hordvik sa følgende til BA etter kampen:

– Vi spiller tre sett der vi er opp mot vårt beste, og da er vi et lag uten særlige svakheter. Når vi får det til å gli på den måten, får Kåre Morken vist seg frem. Han er så vanvittig god i oppleggerposisjon at han da gjør en enorm forskjell. Ikke for det, han kan være god når vi sliter også, men hvis mottak og resten av spillet fungerer, da kan han virkelig briljere, skryter Øivind Hordvik, som også trekker frem libero og «forsvarssjef» Yngve Sundfjord etter seieren i Stemmemyrshallen søndag.

Kampens beste spiller ble «forsvarssjef» Yngve Sundfjord.

Finalerunden spilles i januar 2017, hvor er ikke klart enda, vi håper det blir i Bergen.