Sist helgs NM, som ble arrangert av KFUM Stavanger, ble en etterlengtet opptur for juniorlagene i Norge. Les hva Endre Synnevåg (trener JU17) og Per-Ole Ingebrigtsen (trener GU17) tenker om helgen og norgesmesterskapet som var. Du kan også lese NVBF sin rapport fra mesterskapet her: https://volleyball.no/nyheter/dobbelt-ksk-i-nm-u17/

Per-Ole sine tanker om mesterskapet

Det var 19 guttelag fra hele landet som deltok. Etter to 2-o seiere i gruppen, 2-0 seier i 1/8-dels og 2-0 i kvarftinalen, møtte guttene våre Austrått i semifinalen. Det ble en spennende semifinale, som endte med tie-break og et knepent tap mot et godt Austrått lag.

Dermed var det duket for en spennende bronsefinale mot en av forhåndsfavorittene Førde. Med meget stabile legg, lite feil i laget, en god blokk og et ustoppelig angrep fra kantene, ble det til slutt ingen tvil, Viking juniorene vant 2-0 og NM medaljen var i boks. 

Laget bestod av fire elever fra Tertnes toppidrett, og to av disse kom på mesterskapet sitt all-star team. Emil Olsen ble kåret til beste legger og Olav Ingebrigtsen ble kåret til beste kant. MVP i mesterskapet ble Even Stray Aas fra Kristiansand. 

Endre sine tanker om mesterskapet

I forhold til korona var det lenge usikkert om det ville bli avholdt aldersbestemte NM denne høsten. I august ble det klart at vi fikk plass i NMU17 dersom det ville bli arrangert, og uken før avreise åpnet Norge opp 

9 jenter, trener og en del foreldre reiste til Stavanger for å delta i NMU17. Dette var jentenes første NM og de var spente på hva som kom til å møte dem. Vi ble innlosjert på et flott hotell i gangavstand til hallen.

Fredag morgen var det innmarsj og vi skulle spille første kamp. Vi spilte to kamper mot Gjesdal og Skjeberg. Det ble 2 tap og kamper på nedre halvdel av sluttspillet. på kvelden dro laget samlet til sentrum og vi spiste og koste oss på Egon.

Lørdag ble det 3 kamper mot Haugesund, Vikersund og Florø og laget spilte bedre og bedre etterhvert som dagen gikk.I siste kamp for dagen sto det 1-1 og alt skulle avgjøres i tiebreak. Jentene ble nervøse og måtte gi tapt. Skuffet måtte vi innse at det ville bli kamp om 29. plass søndag. På kvelden var laget samlet og vi spiste og koste oss på en italiensk restaurant i sentrum. 

Søndag var vi klare for å avslutte med stil mot Blussuvoll! Etterhvert som kampen gikk ble det klart at Viking var det beste laget. Men nervene holdt på å ta jentene, men vi tok første sett. I andre sett tok vi tidlig ledelsen, men igjen kom nervene – både for spillere, trener og foreldre på tribunen! Etter 3-4 matchballer satte vi et serveress og seieren var et faktum. Alle jublet vilt og hemningsløst.

Oppsummert så var nivået på de beste lagene utrolig høyt. Laget har fått sett hva som kreves for å være blant de beste i Norge og vet at det kun er trening og atter trening som må til for å nærme seg toppen. Avstanden opp til lagene på midten av tabellen var ikke avskrekkende. Totalt sett ble turen en suksess. Jentene ble bedre kjent og de har kjent på hva som kan trenes bedre på. Så da er det bare å jobbe hardt frem mot neste kvalifisering som er i januar 2022!

#vierviking