Trond Nymark får gull etter dopingavsløringer

Etter lengre tids fokus på at flere av konkurrentene hadde jukset er det nå bekreftet at flere russiske utøvere blir fratatt sine medaljer for perioden 2009-2012. For vår egen Trond Nymark betyr det at sølv fra VM i 2009 blir byttet ut med gull. Dermed får Trond den endelige bekreftelsen på at han var ikke bare en av de beste, men verdens beste kappganger på 50 km. Avsløringene som nå er kommet sannsynliggjør at Trond har gått glipp av en rekke medaljer i E-cup, World-cup, EM og VM i perioden 2002 til 2009. Dette blir derfor bare nok en bekreftelse på at Trond er vår største utøvere gjennom alle tider. Trond mottok nyheten på påskeferie i Trøndelag, og han gir uttrykk for at han er svært glad for at han kan se tilbake på at alt det treningsarbeidet han la ned, til slutt gav han bekreftelsen på at han var best i verden.

Viking vil benytte anledningen til å gratulere Trond. Samtidig vil vi benytte anledningen til å hylle noen av de som har vært med og bidratt til at Trond har kunne drive sin idrett. Dette gjelder både våre sponsorer med Chess og Sparebanken Vest i spissen. Necon og Mizuno bør også nevnes. Viking vil og takke Olympiatoppen for den støtten Trond alltid fikk. En spesiell takk til Alex Wisnes som etterhvert ble mye mer en fagperson fra OLT. Alex var en av de som sto Trond nærmest og hjalp Trond med å takle de utfordringene det er å bli best i verden. Ørjan Madsen og Johan Kaggestad var også viktige ressurspersoner fra OLT. Viking vil også takke gangmiljøet for den jobben som ble gjort for Trond. Noen personer har betydd mer enn andre, og det er da helt naturlig å trekke frem Per Aksel Straus. Per er dessverre ikke med oss lenger, men helt til det siste bidro han til å gi Trond trygghet og tro på at alt var mulig. Han var en fantastisk samtalepartner og hadde høy kompetanse på kappgang som han brukte alt han kunne for å gjøre Trond best mulig. Harald Nymark har som far til Trond fulgt Trond i tykt og tynt. Som støttespiller hjemme, men og med utallige timer på sykkel sammen med Trond på trening. Olav Aase som kiropraktor og Rune Samuelsen som massør bidro til at Trond holdt seg skadefri og kunne gjennomføre den treningen som var nødvendig. Til slutt er det og på sin plass å trekke frem Gangforbundet.  Et forbund som i dag er nedlagt og innlemmet i NFIF, men som var svært viktig for at Trond skulle få ressurser til å reise på samlinger og konkurranser.

Men først og fremst er dette en hyllest til Trond Nymark. Gjennom din trening og din tilstedeværelse i Viking bidro du til at de rundt deg følte glede og mening med å være med. Du viste med dine holdninger at kun det beste var godt nok, og at du var villig å gjøre hele jobben. Gratulerer Trond. Dette var fortjent.

Roger Gjelsvik, Daglig leder TIF Viking