Sprek Viking

Oppstart: torsdag 26. september

Kom innom for en gratis prøvetime

Når: torsdager kl.18.00-19.00

Innføring i styrketrening for ungdom (12-16 år) med overvekt

“Sprek Viking” er et tilbud om trening for ungdom med overvekt som TIF Viking arrangerer med støtte fra Bergen kommune.

Målsettingen med “Sprek Viking” er at deltakerne gjennom fellesskap, mestring og bevegelsesglede skal utvikle et godt forhold til fysisk aktivitet og gode aktivitetsvaner som kan vare livet ut.

Treningsøktene vil i hovedsak gi en grunnleggende innføring i styrketrening, tilpasset deltakernes nivå og utvikling. Andre aktivitetsformer vil også bli testet, med hensikt å gi variasjon. Her er det gode muligheter til å lære prinsipper for styrketrening, teknikk og å få et bredt repertoar av øvelser, slik at deltakeren etterhvert kan fortsette styrketreningen på egen hånd på en bærekraftig måte.

Dersom deltakeren har et ønske om å drive med trening utenom treningsøkten i Vikinghallen, inkluderer tilbudet hjelp til å sette opp et treningsprogram. Dette vil være et samarbeid mellom deltakeren og instruktøren, slik at deltakeren etterhvert har kompetanse til å planlegge sin egen trening.

Tilbudet skal være en trygg og positiv sosial arena, derfor vektlegger vi relasjonsbygging i “Sprek Viking”. Relasjonsbygging er sentralt i treningsøktene, men for å styrke dette fokuset ytterligere inviterer vi også et par ganger i semesteret til å lage og spise et måltid sammen i etterkant av treningsøkten. Disse samlingene vil vektlegge et positivt måltidsfellesskap og samtidig gi kunnskap om enkel matlaging og tema rundt mat som opptar deltakerne.

Dersom dere lurer på noe er det bare å ta kontakt med resepsjonen i Vikinghallen eller instruktør Lea på mob: +4797491970

Pris:

Pris for deltakelse er 500 kr per ungdom for et semester.

Familier som av ulike årsaker har behov for å søke om friplass kan gjøre det her.